Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Hemelwaterafvoer

Met een hoogwaardige hemelwaterafvoer leidt u regenwater snel weg van uw woning. Dit verkleint de kans op lekkage. Bij PVCbuis.com vindt u een ruime collectie materialen om een betrouwbare afvoer aan te leggen. Wij hebben onder andere een stevige PVC dakgoot, diverse regenpijpen en een vergaarbak in ons assortiment. Een afvoer is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende hulpstukken. Daarom kunt u ook deze onderdelen eenvoudig bij ons bestellen. Zo haalt u in één keer alle benodigde onderdelen voor uw hemelwaterafvoer in huis.

Hemelwaterafvoer PVC

Als u op zoek bent naar een betrouwbare hemelwaterafvoer, is PVC een zeer geschikt materiaal. Het kunststof is licht van gewicht en erg stevig. Bij PVCbuis.com vindt u naast de standaard grijze afvoer een regenpijp en dakgoten in diverse stijlvolle kleuren. Wat dacht u bijvoorbeeld van wit, bruin of zwart? Uw hemelwaterafvoer van PVC is in vele varianten leverbaar! Bekijk direct online alle mogelijkheden en stel eenvoudig een afvoer samen die perfect aansluit bij de stijl van uw woning!

Hemelwaterafvoer zink

PVCbuis.com is dé specialist op het gebied van producten voor de afvoer van (regen)water. Wij bieden u niet alleen buizen en hulpstukken van kunststof. U bestelt bij ons ook gemakkelijk diverse onderdelen voor een hemelwaterafvoer van zink. Dit metaal is corrosiebestendig en heeft hierdoor een lange levensduur. De zinken mast- en bakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo vindt u altijd een dakgoot die past bij het oppervlak van uw dak. Wij verkopen alleen gekeurde producten voor de hemelwaterafvoer van zink. Hierdoor bent u bij ons verzekerd van een hoge kwaliteit.

Hemelwaterafvoer in de grond

Het is mogelijk om uw hemelwaterafvoer in de grond aan te sluiten op een infiltratiesysteem. Op deze manier slaat u regenwater ondergronds op en ontlast u de riolering. In drogere periodes wordt het opgeslagen water gedoseerd afgegeven aan de grond. Hierdoor blijft de vochtigheidsgraad beter in balans, iets wat uw tuinplanten zeker zullen waarderen. Heeft u vragen over de mogelijkheden om uw hemelwaterafvoer in de grond aan te sluiten op een infiltratiesysteem? Neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers. Zij helpen u graag verder.

Hemelwaterafvoer berekenen

Voor een goede werking van uw afvoersysteem is het belangrijk om de juiste afmetingen van de onderdelen te weten. U kunt zelf de maten voor uw hemelwaterafvoer berekenen. Hiervoor heeft u het oppervlak van uw dak nodig. Een groter dak vangt meer water op en heeft daardoor een grotere afvoercapaciteit nodig dan een klein dak. Wij helpen u graag als u de minimale afmetingen van uw hemelwaterafvoer wilt berekenen. Onderstaand vindt u een overzicht van de diverse formaten en bijbehorende dakoppervlakken.

Afmetingen voor een mastgoot:

 • Dakoppervlakte tot 35 m2: een mastgoot met een diameter van 4 inch
 • Dakoppervlakte tot 100 m2: een mastgoot met een diameter van 6 inch
 • Dakoppervlakte tot 115 m2: een mastgoot met een diameter van 125 mm
 • Dakoppervlakte tot 185 m2: een mastgoot met een diameter van 150 mm
 • Dakoppervlakte tot 280 m2: een mastgoot met een diameter van 180 mm

Afmetingen voor een bakgoot:

 • Dakoppervlakte tot 20 m2: mini bakgoot
 • Dakoppervlakte tot 80 m2: een bakgoot met een diameter van 140 mm
 • Dakoppervlakte tot 160 m2: een bakgoot met een diameter van 180 mm
 • Dakoppervlakte tot 245 m2: een bakgoot met een diameter van 225 mm

Afmetingen voor een regenpijp:

 • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

Veelgestelde vragen

Hoe werkt hemelwaterafvoer?

Een hemelwaterafvoer bevindt zich aan de zijkant van een dak. Hiermee wordt water opgevangen, dat in een aparte afvoerbuis terechtkomt. Door een gescheiden rioolstelsel komt het hemelwater niet bij het afvalwater terecht, waardoor het kan worden gerecycled. Dit is goed voor zowel het uw portemonnee, als het milieu.

Welke maat hemelwaterafvoer?

Dit hangt van verschillende factoren af, zoals het oppervlak van uw dak. Des te groter het dak, des te meer water er wordt opgevangen. Onderaan de pagina van hemelwaterafvoer op PVCbuis.com vindt u duidelijke instructies voor de afmetingen van de benodigd onderdelen.

Hoe hemelwaterafvoer aanleggen?

Doordat het bij veel systemen mogelijk is om diverse onderdelen in elkaar te schuiven, wordt de montage u makkelijker gemaakt. Hierdoor is het ook makkelijker de onderdelen te demonteren, voor het geval de afvoer verstopt raakt. Voor het aanleggen van een hemelwaterafvoer zijn verschillende onderdelen nodig. Bij PVC Buis hebben we een ruim aanbod aan hulpstukken. Op de pagina’s van de verschillende onderdelen staat omschreven hoe u dit kunt monteren. Voor meer informatie kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. Onze experts helpen u graag!

Waarom hemelwaterafvoer kopen bij PVCbuis.com?

Bij PVCbuis.com bieden we alle onderdelen die u heeft voor uw hemelwaterafvoer, in verschillende vormen en maten. Zo vindt u de juiste onderdelen die bij uw dak passen. We leveren doorgaans binnen 1 tot 3 werkdagen, dus heeft u uw bestelling snel in huis!