Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PP buizen

PP buizen zijn per uitstek geschikt voor binnenhuisriolering. PP staat voor polypropeen en is een veel stevigere variant van polyetheen (PE), maar wel net zo goedkoop te produceren. PP is bovendien minder belastend voor het milieu dan andere leidingsystemen. Ook is het zeer duurzaam; PP buizen gaan wel honderd jaar mee! Al deze voordelen zorgen dan ook voor een hoge prijs/prestatieverhouding. Kortom, iedereen -en zeker u- doet zijn voordeel met onze PP buizen!

PP buizen

In het assortiment van PVCBuis treft u PP buizen in twee verschillende kleuren, namelijk zwart en wit. Dit kan van belang zijn voor de directe omgeving waarin de buizen worden geplaatst. Zwarte PP buizen steken natuurlijk meer af een lichte achtergrond. Bovendien zijn de witte PP buizen gemakkelijker schoon te houden, omdat stof en ander vuil er gemakkelijker op te zien zijn.

PP buizen afmetingen

De PP buizen afmetingen in onze winkel lopen uiteen. Dit komt omdat de verschillende diameters specifieke doeleinden hebben:

  • 110 mm is de afmeting voor de hoofdleiding, waarop alle vertakkingen worden aangesloten. Hieronder valt de toiletafvoer
  • 75 mm PP buizen vormen de sub-hoofdleiding
  • 50 mm is de diameter voor het afvoeren van bad- en douchewater
  • 40 mm is voor het afvoeren van water uit wastafels en (af)wasmachines
  • 32 mm buizen voeren condenswater van de ketel af

De PP buizen hebben een lengte van vier ofwel vijf meter. Als u vragen hebt over PP buizen afmetingen, kunt u die altijd stellen aan onze hulpvaardige klantenservice.

Filters