Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PVC Drukleiding

Wilt u vloeistoffen onder druk aan of afvoeren? Gaat u bijvoorbeeld een zwembad of vijver in de tuin aanleggen? Heeft u een afvoer nodig voor een broyeur? Gaat u een grondwater bron slaan? Of gaat u een waterleiding of beregening aanleggen? Dan is een PVC druk systeem met PVC drukbuis de oplossing.

PVC drukbuis met KOMO en Kiwa keurmerk

Een PVC drukbuis is een buis gemaakt van polyvinylchloride (PVC) die is ontworpen om bestand te zijn tegen hogere drukken dan gewoonlijk in leidingtoepassingen voorkomen. PVC is een veelgebruikt materiaal voor leidingen vanwege zijn duurzaamheid, corrosiebestendigheid en lage kosten. PVC drukbuizen worden vaak gebruikt voor zowel watertoevoer- als afvoersystemen in huizen, commerciële gebouwen en industriële installaties.

Een PVC drukbuis wordt ook wel PVC-U genoemd. Dit type PVC buis is geschikt voor koudwatertoepassingen, zoals drinkwaterleidingen, irrigatie, en vacuümlijnen. PVC drukbuizen zijn beschikbaar in verschillende maten en drukclassificaties, en ze worden vaak geleverd met aanduidingen zoals PN6, PN10, PN16, die de maximale druk aangeven waaraan de buis kan worden blootgesteld. De buis is met een lengte van 5 meter, maar ook per meter te bestellen.

Alle PVC druk materialen zijn voorzien van de hoogste kwaliteitseisen. Onze producten zijn voorzien van de KIWA en KOMO keurmerken. Bekijkt u hier de verschillende typen drukleiding en bestel online voordelig het exemplaar of de exemplaren die u nodig hebt. De leidingen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Kijkt u goed welk formaat u nodig hebt. De pvc druk koppelingen zijn van het merk Van de Lande. Dit is een Nederlandse fabrikant die garant staat voor de beste kwaliteit. Wij staan garant voor de laagste prijs en snelle levering!

Waar worden PVC drukbuizen voor gebruikt?

PVC drukbuizen worden voor een breed scala aan toepassingen gebruikt vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen hoge druk. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:

  1. Watervoorziening: PVC drukbuizen worden gebruikt voor het transport van drinkwater. Ze zijn geschikt voor zowel bovengrondse als ondergrondse installaties en zijn bestand tegen de hoge druk die nodig is om water naar huizen en bedrijven te leiden.

  2. Afvoersystemen: PVC drukbuizen worden gebruikt voor afvoerleidingen in huizen en gebouwen. Ze zijn licht van gewicht, duurzaam en corrosiebestendig, wat ze geschikt maakt voor het efficiënt afvoeren van afvalwater.

  3. Beregening: In de landbouw en tuinbouw worden PVC drukbuizen gebruikt om water naar irrigatiesystemen te transporteren. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel bovengrondse als ondergrondse irrigatie.

  4. Industriële toepassingen: PVC drukbuizen worden in diverse industriële sectoren gebruikt voor het transport van chemicaliën, gassen en andere vloeistoffen. Ze bieden goede chemische bestendigheid en zijn geschikt voor toepassingen met hogere druk en temperatuur.

  5. Zwembaden: PVC drukbuizen worden gebruikt in zwembadinstallaties voor het transport van water naar zwembadpompen en filters, evenals voor de afvoer van overtollig water.

  6. Waterbronnen: PVC drukbuizen worden vaak gebruikt in waterbronnen en boorsystemen om toegang te krijgen tot grondwater. Ze fungeren als de behuizing van de bron en zorgen dat de bron niet instort.

  7. Rioolwaterzuivering: PVC drukbuizen worden gebruikt in riolerings- en afvalwaterzuiveringsinstallaties voor het transport van afvalwater en verwerking van rioolwater.

  8. Drainage en leidingen voor regenwater: PVC drukbuizen worden gebruikt in systemen voor de afvoer van regenwater om overstromingen te voorkomen en het regenwater effectief af te voeren.

  9. Telecommunicatie en kabelbescherming: PVC drukbuizen worden soms gebruikt om telecommunicatiekabels te beschermen en te geleiden.

PVC drukbuizen zijn populair vanwege hun veelzijdigheid, betaalbaarheid en duurzaamheid. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en drukklassen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen in zowel de bouw- als de industriële sector.

PVC druk voor de vijver en het zwembad

PVC drukbuis is het meest gebruikte product bij het aanleggen van een vijver en het zwembad. PVC drukbuizen worden gebruikt voor het (bij)vullen van de vijver en het zwembad, het water door het filtersysteem laten gaan en bij het gebruik van een vijverpomp of zwembadpomp zijn de PVC drukbuizen onmisbaar.

Druk PVC voor het aanleggen van een waterbron

Onze PVC drukbuis biedt uitstekende weerstand tegen de hoge drukomstandigheden onder de grond, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van jouw eigen waterbron. Deze drukbuizen fungeren als de stevige buitenwand van de bron, wat essentieel is voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Aan het uiteinde van de drukleiding installeer je een filterbuis in de watervoerende grondlaag om de hoogste waterkwaliteit te waarborgen. De bronkop aan de bovenzijde van de bron zorgt voor een veilige afsluiting. Ontdek hoe onze PVC drukbuizen jouw waterbronproject kunnen ondersteunen.

PVC drukbuis bij de rioolafvoer

PVC drukbuis is de ideale keuze voor broyeurafvoer, waar versneden afvalwater met druk wordt afgevoerd. Bij zowel de verticale als horizontale afvoer is het cruciaal om gebruik te maken van PVC drukbuizen. Deze speciale drukbuizen worden naadloos aangesloten op een standaard PVC afvoerbuis, die met de juiste afschot het riool in loopt.

Met onze hoogwaardige PVC drukleidingen ben je verzekerd van een efficiënte en betrouwbare afvoeroplossing voor broyeursystemen. Ontdek hoe PVC drukbuizen bijdragen aan een probleemloze afvoer van versneden vuil water met druk, waardoor je gemoedsrust hebt bij het beheren van afvalwater in jouw woning of bedrijf.

PVC drukbuizen en hulpstukken bestel je bij PVCbuis.com

Groot assortiment pvc drukleiding en VDL druk hulpstukken met lijmmof in diverse afmetingen en drukklassen. Alles is direct uit voorraad leverbaar, dat is een groot voordeel. Heb je nog een vraag? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen graag!