PVCbuis
Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Tyleen

Tyleen waterleiding

Tyleen voor water en gas koopt u in deze webwinkel voordelig online. Naast PVC buis verkopen wij tevens tyleenslang en koppelingen voor het aanleggen van zowel water als gas leidingen. De tyleenslang is verkrijgbaar in zacht polyetheen (ZPE) en hard polyetheen (HDPE). In de meeste gevallen kunt u gebruik maken van hard polyetheen. Indien u een systeem heeft met veel nauwe bochten dan is ZPE aan te raden. Deze slang is flexibeler, maar wel dikker dan hard polyetheen.

Bent u bezig met de aanleg van een waterleiding? Dan gebruikt u tyleenslang voorzien van het KIWA keurmerk. Dit type herkent u aan de blauwe lijn die over de slang loopt. De zwarte met groene tyleen koppelingen kunt u hiervoor gebruiken. Let erop dat u de tyleenslang goed in de koppeling drukt voorbij de rubber ring tot aan de stootrand.

Legt u een gasleiding aan? In dat geval hebt u gas tyleen nodig, voorzien van het GASTEC keurmerk. Gastyleen is voorzien van een gele streep op de slang. Bijpassende koppelingen zijn de witte Hawle gaskoppelingen
Tyleenslang is verkrijgbaar op rollen van 50 en 100 meter. Voor enkele diameters geldt dat ze ook los van de rol verkrijgbaar zijn. Naast tyleen kunt u hier tevens terecht voor koppelingen, een muurplaat of een waterstopcontact.

Voordelig online tyleenslang kopen of koppelingen voor de aanleg van een leidingensysteem doet u bij de webwinkel PVCbuis.com.