Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Tyleen waterleiding

Tyleen waterleiding

Gaat u een tyleen waterleiding aanleggen? Tyleenslang wordt veel gebruikt voor een waterleiding buitenshuis. Onze tyleenslangen zijn geschikt voor drinkwater, dus ook voor het koppelen aan uw kraan zijn ze meer dan geschikt. U herkent een tyleen waterleiding aan de blauwe streep op de slang. Bijvoorbeeld voor het aansluiten van een drinkbak voor paarden of uw hond! Zo kunt u een tyleen waterleiding voor allerlei doeleinden aanleggen!

Tyleen gebruiken

U kunt tyleen gebruiken voor permanente, maar ook voor tijdelijke waterleidingen of gasleidingen. Wanneer u tyleen gebruikt als gasleiding, herkent u de juiste slang aan de gele streep. U wilt natuurlijk niet dat gas gaat lekken en daarom is het van belang dat uw tyleenslang voorzien is van het Gastec Qa keurmerk. Bij ons vindt u enkel tyleen wat voldoet aan alle normen en eisen. Op deze manier kunt u altijd op een veilige manier tyleen gebruiken!

Tyleen kopen

Wanneer u tyleen gaat kopen, is het verstandig om een kijkje te nemen in ons brede assortiment. Wij hebben namelijk enkel producten die voldoen aan alle normen en eisen en voorzien zijn van belangrijke keurmerken. Op deze manier weet u met onze artikelen zeker dat u altijd veilig te werk kunt gaan. Heeft u vragen voordat u tyleen gaat kopen? Dan kunt u altijd bij ons terecht voor deskundig advies!

Bij PVCbuis.com vindt u een grote voorraad aan tyleen producten. Wij hebben tyleenslangen, koppelingen en accessoires voor gas- en waterleidingen. Zo hebben wij de volgende klemkoppelingen: Unidelta koppelingen, VDL koppelingen, Unifit koppelingen en Hawle koppelingen. U heeft bij ons keuze uit hard tyleen (HDPE) en zacht tyleen ZPE. HDPE is in bijna alle gevallen uitstekend te gebruiken. Wanneer er veel bochten gemaakt moeten worden gebruikt u ZPE. Door ons grote assortiment vindt u bij ons altijd het product waarnaar u op zoek bent!

Veelgestelde vragen

Wat is Tyleen?

Het is een product dat bestaat uit HDPE of ZPE en gebruikt wordt voor waterleidingen en gasleidingen. Met onze tyleenslangen en accessoires kunt u eenvoudig uw eigen leiding aanleggen. Wanneer u niet weet welke artikelen u moet gebruiken of hoe het gebruikt moet worden, dan kunt u altijd bij ons terecht voor deskundig advies.

Is Tyleenslang vorstbestendig?

Tyleen kan tegen enige vorst, maar het is beter om te voorkomen dat de slang hiermee te maken krijgt. Dit doet u door de slang diep in te graven of u laat het in de winter leeglopen of leegblazen. De vorstgrens ligt op 80 cm diep. De slang leeg laten lopen of blazen kunt u bijvoorbeeld met een compressor doen.

Waar wordt tyleenslang voor gebruikt?

Tyleenslangen kunnen gebruikt worden voor waterleidingen en gasleidingen. Onze tyleenslangen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Er zijn HDPE tyleenslangen en ZPE tyleenslangen. De HDPE tyleenslang wordt het meest gebruikt. Wanneer het traject veel bochten heeft, kan worden gekozen voor ZPE tyleenslang. ZPE tyleenslang is beter te buigen dan een tyleenslang van HDPE materiaal. Voor situaties dat de slang bochten moet maken gebruikt u een zachte slang. Harde slangen zijn in vrijwel elke situatie toepasbaar.