Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PVC dakgoot

Als uw oude hemelwaterafvoer aan vervanging toe is bestelt u voordelig een nieuwe PVC dakgoot bij PVCbuis.com! Ook wanneer u voor een nieuw huis een bakgoot nodig heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. PVC is een kunststof die vele jaren meegaat en op een milieuvriendelijke wijze wordt geproduceerd. Voor iedere dakgoot PVC, bakgoot PVC of mastgoot hebben we verschillende hulpstukken op voorraad, zodat u eenvoudig zelf uw nieuwe Hemelwaterafvoer kunt samenstellen.

Verschillende soorten dakgoten in assortiment

Dakgoten zijn er letterlijk in alle kleuren en maten. Van oudsher kennen we met name de zinken dakgoot. Dit materiaal werd altijd gebruikt voor dakgoten. Maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Naast zinken dakgoten zijn de dakgoten van PVC in opkomst. Deze hebben het grote voordeel dat ze al in een passende kleur bij het huis geleverd worden en dat ze bovendien onderhoudsvrij zijn.
Er wordt grofweg onderscheid gemaakt in twee soorten dakgoten, de mastgoot en de bakgoot. De mastgoot is herkenbaar aan de halfronde vorm en de bakgoot heeft een rechthoekige vorm.
Daarnaast kan zowel de mastgoot als de bakgoot voorzien zijn van een afgeronde rand aan de voorzijde, een zogenaamde kraal. Deze dakgoot wordt ook wel een kraalgoot genoemd.

PVC mastgoot en regenpijpen voor de hemelwaterafvoer

Een PVC mastgoot is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en stijlvolle oplossing voor dakafwatering. Deze kunststof dakgoot, bekend om zijn efficiënte hemelwaterafvoer (HWA), combineert functionaliteit met een aantrekkelijke uitstraling. Ontdek waarom een PVC mastgoot een verstandige investering is voor uw regenwaterafvoer.
Om een goede aansluiting op uw bestaande afvoer mogelijk te maken kunt u dakgoot onderdelen in heel veel verschillende breedtes bestellen bij PVCbuis.com. Een dakgoot met een maat van 150mm breed is de meest verkochte dakgoot. De goot van 150 mm kan worden gebruikt in combinatie met een regenpijp van 80 of 100 mm doorsnede.

PVC bakgoot voor een hemelwaterafvoer met lange levensduur

Een PVC bakgoot vormt de kern van een doeltreffend hemelwaterafvoersysteem voor het water van het dak. Met zijn duurzaamheid, capaciteit en veelzijdigheid biedt deze kunststof dakgoot niet alleen bescherming voor uw woning of schuur, maar voegt ook een esthetisch element toe aan uw dak. Ontdek waarom een PVC bakgoot een slimme keuze is voor langdurige bescherming tegen regenwater.

PVC dakgoot monteren

Dankzij de vele hulpstukken en andere onderdelen is het zeer eenvoudig om zelf uw PVC dakgoten te monteren. Bij de polyester bakgoten van Ubbink kunt u bijvoorbeeld eindstukken, gootuitlopen en binnenhoekstukken bestellen. Ook verschillende gootbeugels om de goten mee te bevestigen vindt u in ons ruime assortiment. Op onze website vindt u verschillende handleidingen die u kunt gebruiken voor de montage.

Zinken dakgoten voor ieder huis

Een zinken dakgoot, waaronder een zinken mastgoot, geeft uw huis een traditionele uitstraling. Een dakgoot van zink kan door de doe-het-zelf-er worden gemonteerd, maar meestal wordt de hulp van een professional ingeroepen. De zinken dakgoot is beschikbaar in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van uw dak. Een dakgoot van zink werkt onder invloed van temperatuurwisselingen.

Voordelen van een PVC mastgoot ten opzichte van zink

PVC is een robuust en duurzaam materiaal dat bestand is tegen de invloeden van weer en wind. Een PVC mastgoot behoudt zijn integriteit, zelfs onder de meest veeleisende weersomstandigheden, en vereist minimaal onderhoud.
PVC mastgoten zijn verkrijgbaar in een breed assortiment kleuren en stijlen, waardoor u de mogelijkheid heeft om de perfecte dakgoot te kiezen die past bij de uitstraling van uw huis.
Of u nu een klassieke bakgoot of een strakke mastgoot of een zinken mastgoot zoekt, het assortiment PVC goten biedt een ruime keuze. Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, kunt u de perfecte PVC mastgoot selecteren die harmonieert met de architectuur van uw woning.

PVC dakgoot kopen

Als u op zoek bent naar een efficiënte en betrouwbare hemelafvoer, koop dan uw dakgoten voordelig bij PVCbuis.com. Bovendien wordt uw bestelling al snel geleverd! Zo kunt u direct aan de slag!

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van PVC dakgoot?

Een PVC dakgoot is gemaakt van PVC, een kunststof die op een milieuvriendelijke manier is geproduceerd. Een groot voordeel van dit materiaal is dat deze vaak moeiteloos 30 jaar meegaat, zonder dat u deze hoeft te vervangen!

Welke maat PVC dakgoot?

Dit is afhankelijk van het dakoppervlak, want hoe groter het dak, hoe meer water uw dak opvangt en daarna richting de dakgoot stroomt. Het is belangrijk dat uw PVC dakgoot genoeg opvangcapaciteit heeft, zodat het neerslag kan opvangen en afvoeren. Bij PVCbuis.com bieden we diverse dakgoten aan in verschillende lengtes en breedtes, dus voor elk dak een passende oplossing!

Hoe PVC dakgoot aanleggen?

Allereerst bepaalt u op welke hoogte u de dakgoot wilt plaatsen. Daarna besluit u waar de gootbeugels moeten komen en plaatst u deze. Deze kunt u vastzetten langs een strak gespannen koord. Maak uw PVC dakgoot vervolgens eenvoudig op maat, met behulp van een ijzerzaag. Zet de dakgoot vast, plaats de gootbeugels en breng twee fixeerpunten aan. Op de productpagina’s van onze dakgoten staan in de productomschrijvingen handleidingen gelinkt.

Waarom pvc dakgoot kopen bij PVCbuis.com?

U heeft bij PVCbuis.com ruime keuze uit verschillende soorten PVC dakgoten. Ook bieden we dakgoten van andere materialen. Onze dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen, waardoor u er een grote kans is dat wij geschikte dakgoten voor uw dak hebben. Mocht u meer informatie of advies kunnen gebruiken, dan helpen onze experts u graag!