Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainage

Is het gras altijd groener bij de buren? Niet met de hoogwaardige drainage van PVCbuis.com! Uw gras en andere planten gedijen namelijk zeer goed in warme grond. En grond warmt sneller op als het niet al te nat is. Bovendien kunt u uw tuin of landbouwgrond beter bewerken als er geen waterplassen op blijven liggen. Bij PVCbuis.com vindt u een ruim aanbod drainage onderdelen, zoals buizen en hulpstukken. U bestelt ze eenvoudig online. We zorgen voor een snelle levering van uw order!

Drainage aanleggen

Een optimale basis is belangrijk als u drainage gaat aanleggen. Houd hiervoor de volgende instructies aan:

 • Bepaal wat voor drainagesysteem u wilt, bijvoorbeeld met één of meerdere afvoerpunten.
 • Leg drainagebuizen voor zover mogelijk in een rechte lijn. Hierdoor kan het regenwater beter weglopen.
 • Leg drainagebuizen waterpas aan, met een licht afschot richting de afvoer.
 • Legt u meerdere drainagebuizen evenwijdig naast elkaar? Houd dan tussen de buizen een afstand aan van 4 tot 7 meter, in een paardenbak is dit 3 meter.

Heeft u het systeem uitgetekend? Dan kunt u beginnen met het aanleggen van uw drainage. We hebben de stappen hieronder voor u op een rijtje gezet:

 1. Graaf sleuven van minimaal 60 en maximaal 90 cm diep.Drainage
 2. Bedek de bodem van de sleuven met een dun laagje grof zand, schelpen of grind.
 3. Leg de drainageslangen in de sleuven en vul deze op met van onderen 40 tot 45 cm grof zand of schelpen, van boven 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels).

U vindt ook een blog over het aanleggen van drainage op onze subshop WitWay. We staan voor u klaar met uitgebreide informatie!

Drainage soorten

U vindt bij PVCbuis.com verschillende drainage soorten. Hierdoor is er altijd een exemplaar dat aansluit bij uw grond en toepassing. We hebben:

 • Kale en blinde drainagebuizen; deze zijn niet geperforeerd en niet voorzien van omhulling
 • Kale en geperforeerde drainagebuizen; deze zijn niet voorzien van omhulling
 • Drainagebuizen met kokos omhulling
 • Drainagebuizen met PP450 omhulling
 • Drainagebuizen met PP700 omhulling

Meer informatie over de verschillende drainage soorten vindt u op de blog van onze subshop WitWay over drainage omhullingen. Drainagebuizen zonder omhulling zijn vooral geschikt voor gebruik rondom bomen en planten of in zware kleigrond. U kunt ook drainagebuizen kopen met omhulling. Deze gebruikt u voor:

Soort omhulling

Veen- en zandgrond

Alle grondsoorten

Kokos

Ja

Nee

PP450

Ja

Exclusief grond met veel roest (ijzer)

PP700

Ja

Ja

Drainage werking

Bij PVCbuis.com vertellen we u graag meer over drainage en de werking. Het proces is redelijk simpel: regen valt, verzamelt zich en zakt weg in de grond. Omdat de drainagebuizen geperforeerd zijn, wordt het regenwater opgenomen en afgevoerd naar een put, sloot of vijver. Meer over drainage en de werking lees je op de blog van onze subshop WitWay over drainagesystemen. Heeft u na het lezen van de blog vragen? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. We staan voor u klaar met meer informatie.

Drainage systeem

Zoals u eerder heeft kunnen lezen, is het mogelijk om een drainage systeem op verschillende manieren aan te leggen. U heeft onder andere de keuze voor een:

 • Enkelvoudig drainagesysteem
 • Samengesteld drainagesysteem
 • Visgraat drainagesysteem

Een enkelvoudig drainage systeem is eenvoudig om aan te leggen. Bij dit systeem heeft elke drainagebuis een eigen afvoer. De andere twee drainagesystemen lijken wel wat op elkaar; hierbij worden de drainagebuizen aangesloten op één buis met één afvoer.

EnkelvoudigSamengesteldVisgraat

Drainage materiaal

Bij PVCbuis.com vindt u een ruim aanbod drainage materiaal, zoals drainagebuizen en drainage hulpstukken. Deze zijn voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor u zeker weet dat ze voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Bovendien gaat het polypropyleen waar ons drainage materiaal van is gemaakt maar liefst 50 jaar mee. Dit komt voor een deel doordat het materiaal bestand is tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei.Drainage

Drainage kopen

Wilt u graag drainage kopen voor uw tuin of landbouwgrond? Dan zit u goed bij PVCbuis.com! U profiteert bij ons van een scherpe prijs. Drainage in uw tuin kunt u op verschillende manieren aanleggen. Blijven er plassen water staan op uw terras of gazon? Verspreid dan de drainage over uw gehele tuin. U kunt hiervoor ook ons infiltratiesysteem gebruiken. Als u echter wateroverlast in uw woning wilt voorkomen, kunt u kiezen voor ringdrainage. Deze vorm van drainage legt u alleen rondom uw woning aan. Drainage kopen doet u eenvoudig bij PVCbuis.com. We staan voor u klaar met passend advies!