Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Drainageslang

Bent u van plan om zelf drainage aan te leggen? Dan is het van belang dat u de juiste drainageslang kiest. De slang voert al het overtollige water af en voorziet u van een droge tuin of kelder. PVCbuis.com biedt voor ieder drainageplan de juiste buis. Verschillende typen buizen zijn te verkrijgen met meerdere diameters en met verschillende soorten omhullingen. Als u drainageslangen koopt, is het belangrijk om rekening te houden met het doel van de drainage en het soort grond waar de slang in komt te liggen. Welke drainageslang u ook nodig heeft, u vindt en koopt het eenvoudig bij PVCbuis.com.

Welke drainageslang?

Wanneer er wordt besloten om drainage aan te leggen, komt al snel de vraag ‘welke drainageslang heb ik nodig?’ naar boven. U heeft namelijk de keuze uit slangen met diverse diameters en met verschillende omhullingen. Het is belangrijk dat u weet in wat voor soort grond de drainagebuis komt te liggen zodat u een slang uitzoekt die bij deze soort grond past. Een zware kleigrond kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een drainageslang zonder omhulling, terwijl de afwatering van een zandgrond het beste kan worden gedaan door een buis met kokos omhulling. Welke drainageslang u ook zoekt, u vindt het bij PVCbuis.com.

Drainageslang soorten

Een drainageslangen is verkrijgbaar in verschillende soorten. U kunt kiezen uit een buis met een natuurlijke omhulling van kokos die geschikt is voor zandgronden en 2 tot 10 jaar meegaat. Voor de meeste grondsoorten zijn de buizen PP450 en PP700 geschikt. Deze drainageslangen zijn gemaakt van kunststof en gaan langer dan 50 jaar lang mee. Ideaal als u nog lang van een droog gazon wilt genieten! Het voordeel van de PP700 is dat deze ook tegen roestdeeltjes bestand is. Mocht u een zware kleigrond hebben, dan is een drainageslang zonder omhulling geschikt.

Drainageslang aanleggen

Een drainageslang aanleggen kunt u volledig zelf doen. Wanneer u een drainageplan gemaakt heeft, is het tijd om te beginnen met het uitgraven van de sleuven. Deze worden 60 tot 90 centimeter diep, afhankelijk van het soort drainage in uw tuin. Wanneer u gebruikmaakt van het visgraatsysteem, zult u de drainageslang moeten afzagen. Tape een stuk af op de buis voordat u begint te zagen om de omhulling intact te houden. U kunt de buis daarna met een andere buis verbinden door gebruik te maken van een T-stuk. Wanneer u alle drainageslangen heeft aangelegd, kunt u de sleuven aanvullen met zand en schelpen. De laatste 20 centimeter van de sleuf bedekt u met tuingrond.

Drainageslang kopen

De grond in uw tuin of paardenbak wordt maar niet droog en dus heeft u besloten om drainage aan te leggen. Hiervoor moet u een plan maken, de juiste soort drainageslang kopen en eventuele hulpstukken aanschaffen. Zoek van tevoren uit welke soort buis past bij uw situatie. Let hierbij op het type grond waar de buis in komt te liggen, de benodigde diameter van de buis en het type omhulling. Wanneer u de drainageslang en andere benodigdheden gaat kopen bij pvcbuis.com, kunt dit gemakkelijk online doen. Alle benodigdheden worden dan binnen 1-3 dagen bij u thuis afgeleverd!

Filters