Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Drainage tuin

Een tuin die gevuld is met waterplassen is nooit fijn. Om dit op te lossen kunt u drainage in uw tuin aanleggen. Dit klinkt misschien als een hele opgave, maar u kunt deze klus volledig zelf opknappen. Bij pvcbuis.com bieden wij alle materialen aan die u hiervoor nodig hebt. We hebben verschillende drainagesystemen en omhullingen in ons assortiment voor ieder type grond. Nadat u drainage in uw tuin heeft aangelegd, kunt u ook na een zomerse regenbui gelijk weer genieten van uw gazon.

Drainage tuin materiaal

Voor het aanleggen van drainage in uw tuin heeft u materiaal nodig waar u op kunt vertrouwen. Allereerst moeten er buizen komen met de juiste omhulling. Hierbij kunt u kiezen voor natuurlijke materialen zoals een drainage omhulling van kokos, maar ook voor drainage met een kunststof buitenkant. Welke omhulling u kiest, hangt af van de grond in uw tuin. De vorm en grootte van uw tuin bepaalt of u ook drainage hulpstukken nodig heeft om de buizen te verbinden, op maat te maken en af te sluiten. Alle benodigde materialen voor drainage in uw tuin kunt u vinden bij PVCbuis.com.

Drainage tuin aanleggen

Voor het aanleggen van drainage in uw tuin hoeft u geen professionals in te huren. Eerst zoekt u uit welke soort drainage geschikt is voor uw situatie. Hierbij kiest u tussen ringdrainage en oppervlakte drainage. Waarbij de eerstgenoemde voorkomt dat er water in uw kruipruimte komt. Drainage die u door uw tuin kunt aanleggen is oppervlakte drainage. Als u drainage in de tuin wilt aanleggen begint u met het maken van een plan voor het drainagesysteem. Vervolgens kiest u de drainageslang die bij de grond past en kunt u beginnen met het graven van de sleuven. Daarna plaatst u de buizen en kunt u de sleuf aanvullen met grind. Zo eenvoudig is het om drainage in de tuin aan te leggen.

 • 50mm: Kassenbouw
 • 60mm: Landbouw, tuinen, paardenbakken
 • 65mm: Sportvelden
 • 80mm: Tuinen, paardenbakken, bouwrijpmaken, grond-Weg-Waterbouw, bronnering
 • 100mm: Hemelwaterafvoer boerderijen, bouwrijp maken,grond-Weg-Waterbouw, bronnering
 • 125mm: Hoofddrainageleiding, grond-Weg-Waterbouw
 • 160mm: Hoofddrainageleiding, grond-Weg-Waterbouw
 • 200mm: Hoofddrainageleiding, grond-Weg-Waterbouw
 • 250mm: Stalbeluchting

Nadat u een plan heeft gemaakt hoe u de drainage in uw tuin gaat leggen, kunt u berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft en welke drainage hulpstukken er moeten komen. Bepaal de juiste drainage omhulling en leg vervolgens de drainage aan in uw tuin. Hiervoor graaft u gleuven van 60 tot 90 centimeter diep. Onthoud dat wanneer u de drainage minder diep ingraaft, de afstand tussen de buizen kleiner moet zijn. Anders wordt niet al het water afgevoerd. Nadat u de gleuf heeft gegraven legt u de buizen erin en vult u het grootste gedeelte met schelpen en zand. De laatste 20 centimeter van de gleuf kunt u vullen met normale tuinaarde. Zo kunt u eenvoudig zelf drainage in uw tuin aanleggen!

Welke drainage in tuin?

Water in uw tuin kan op verschillende manieren voor overlast zorgen. Welke drainage in uw tuin nodig is, hangt dus ook af van het probleem dat u wilt oplossen. Staat uw tuin vol met plassen en duurt het tijden voordat u droog over het gazon kunt wandelen na een regenbui? Dan is oppervlaktedrainage de oplossing. Wanneer u last heeft van water in de kruipruimtes onder uw huis, dan zal ringdrainage een uitkomst bieden. Wanneer u heeft bepaald welk specifiek probleem u wilt oplossen, wordt duidelijk welke drainage geschikt is in uw tuin.

Drainage tuin soorten

Om te bepalen welke drainage soort u in uw tuin kunt gebruiken, kijken we eerst naar het type grond. Hoe fijner het grondmateriaal is, des te belangrijker het is dat de drainagebuis goed wordt omhuld. Anders loopt de drainageslang vol met vuil en raakt het systeem verstopt. Daarnaast moet duidelijk zijn hoeveel ijzer de grond bevat. Hieronder vindt u de verschillende soorten drainage en de grondsoort waar deze geschikt voor zijn. Al onze drainagebuizen zijn gecertificeerd met het KOMO keurmerk waardoor u altijd hoogwaardige materialen krijgt.

 • Van oudsher wordt drainage omhulling gemaakt van kokos. Dit materiaal is sterk, licht van gewicht en gaat 2 tot 10 jaar mee. Deze omhulling is geschikt voor veen- en zandgrond.
 • Bent u op zoek naar een oplossing die langer meegaat, dan is de drainage PP700 geschikt. Deze is gemaakt van kunststof en kan worden gecombineerd met alle typen grond. Dit type gaat naar verwachting tot 50 jaar mee.
 • Drainage PP450 is het meest gebruikte type drainage in Nederland. Het type kan in alle soorten grond worden gebruikt die niet veel ijzer bevatten en gaat langer dan 50 jaar mee.
 • Bevat de grond in uw tuin chemisch afval, dan is kunt u kiezen uit de drainagebuis geperforeerd en de blinde drainagebuis. Deze buizen zijn gemaakt van kunststof.
 • Zoals u ziet bestaat er verscheidenheid in de drainage voor uw tuin. Uit de diverse soorten maakt u een keuze gebaseerd op uw grond en het doel van de drainage.

  Drainage tuin kopen

  Bij pvcbuis.com kunt u voordelig hoge kwaliteit drainage voor uw tuin kopen. Wij bieden een breed online assortiment aan met drainagemateriaal voor ieder type grond en probleem. Het voordeel is dat u de drainage zelf kunt aanleggen en hier geen hulp bij nodig heeft. Maak een plan om de drainage aan te leggen in uw tuin voordat u de materialen koopt. Zo weet u zeker dat u de juiste soort omhulling en dikte van de buis bestelt. Drainage voor uw tuin kopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Filters