Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Meterkastvloerplaten

Op zoek naar hoogwaardige meterkastvloerplaten voor jouw installatiebehoeften? Bij ons ben je aan het juiste adres! Of je nu een meterkastvloerplaat, een geïsoleerde meterkastvloerplaat, een meterkastvloerplaat met gasaansluiting, een meterkastvloerplaat voor stadverwarming zoekt of advies nodig hebt bij het plaatsen van de meterkastvloerplaat, wij hebben de oplossingen die je nodig hebt.
Bij PVCbuis.com kunt u terecht voor al uw installatiemateriaal!Meterkastvloerplaat met KOMO keurmerk

Onze meterkastvloerplaten zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid, functionaliteit en veiligheid. Ze bieden een stevige basis voor jouw meterkast en zorgen voor een nette en georganiseerde installatie van elektrische en gasvoorzieningen. Onze meterkastvloerplaat beschikt over het KOMO keurmerk. Zo bent u ervan verzekerd dat de meterkastvloerplaat aan alle in Nederland gestelde eisen voldoet voor (brand)veiligheid en kwaliteit.Meterkastvloerplaat geïsoleerd

Omdat onder de meterkast vaak de kruipruimte van het huis direct zichtbaar is, zorgt deze open verbinding ook voor warmteverlies in huis. Met een geïsoleerde meterkastvloerplaat zorgt u ervoor dat de kruipruimte goed is afgesloten en er geen warmte verloren gaat, wat kan bijdragen aan energiebesparing en een lagere energierekening.
Ook voorkomt deze geïsoleerde meterkastvloerplaat bij een lekkage van de gasleiding dat het gas in huis komt, met alle risico's van dien.Meterkastvloerplaat met of zonder gasaansluiting

Nieuwbouwhuizen wordt tegenwoordig gebouwd zonder gasaansluiting, daarnaast kiezen veel mensen er bewust voor om bij bestaande huizen de gasaansluiting weg te halen. Om deze reden leveren wij naast de traditionele meterkastvloerplaten met gasaansluiting ook meterkastvloerplaten zonder gasaansluiting.

Voor projecten met stadsverwarming bieden wij specifieke meterkastvloerplaten stadsverwarming aan die geschikt zijn voor deze situaties. Onze meterkastvloerplaten voor stadsverwarming zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke vereisten van dit verwarmingssysteem, waarbij ze zorgen voor een veilige en efficiënte aansluiting.

De openingen van de meterkastvloerplaat hebben de volgende kleurcoderingen:

  • Gas (geel)
  • Water (blauw)
  • Elektra (rood)
  • Cai (licht groen)
  • Telecom (grijs)

Zo kunt u in één oogopslag zien welke leiding of kabel het betreft. Als u een opening niet nodig heeft, kunt u de grijze afsluitdoppen in de opening plaatsen. Zo is de meterkastvloerplaat netjes afgewerkt.Meterkastvloerplaat plaatsen

Bij het plaatsen van de meterkastvloerplaat plaats u vaak het hele traject. De leidingen en kabels komen komen, via doorvoerbochten met behulp van een funderingsdoorvoer door de fundering van het huis, aan in de kruipruimte onder het huis. De invoerbochten hebben aan het einde een bocht om de kabels en leidingen omhoog te brengen vanuit de kruipruimte naar de meterkast in huis. Zorg voor een correcte plaatsing van de invoerbochten en laat deze minimaal 20 mm boven de meterkastvloerplaat steken.

Op de vloer van de meterkast wordt een meterkastvloerplaat geplaatst. Deze plaat heeft diverse openingen waar de doorvoerbochten in geplaatst kunnen worden. Vanuit de meterkast worden de leidingen met mantelbuizen in het huis geleid naar de plaats waar ze een functie hebben.

Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid bij het selecteren en plaatsen van meterkastvloerplaten. Bestel vandaag nog bij ons en geniet van hoogwaardige producten en professionele ondersteuning. Onze meterkastvloerplaten zijn de ideale keuze voor een veilige en georganiseerde meterkastinstallatie, ongeacht jouw specifieke behoeften.

Filters