PVCbuis
Klantenservice Open tot 17.30 uur
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainagebuis

Drainagebuis

Wateroverlast is geen pretje. Het maakt uw tuin of landbouwgrond minder begaanbaar en lastiger te bewerken. Als er water blijft staan in uw woning, kan dit zelfs gevolgen hebben voor uw gezondheid. U voorkomt deze problemen met een hoogwaardig drainagesysteem van PVCbuis.com. Het overtollige water wordt via een drainagebuis afgevoerd naar een put, sloot of vijver. U vindt een ruim aanbod drainagemateriaal bij PVCbuis.com. Bestel uw drainagebuis en hulpstukken eenvoudig online!

Welke drainagebuis?

Vraagt u zich af welke drainagebuis qua diameter het beste aansluit bij uw toepassing? Bij PVCbuis.com geven we u graag meer informatie:

 • 50 mm: kassenbouw
 • 60 mm: landbouw, tuinen, paardenbakken
 • 65 mm: sportvelden
 • 80 mm: tuinen, paardenbakken, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
 • 100 mm: hemelwaterafvoer boerderijen, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
 • 125 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 160 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 200 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 250 mm: mestbeluchting

Zoals u ziet zijn er twee formaten die u goed kunt gebruiken voor de drainage van uw tuin. De drainagebuizen met een diameter van 80 mm worden het meest gebruikt. Welke drainagebuis u ook kiest; u profiteert bij PVCbuis.com altijd van een scherpe prijs!

Drainagebuis soorten

Naast verschillende formaten vindt u bij PVCbuis.com ook diverse drainagebuis soorten. U heeft de keuze uit:

 • Kale en blinde drainagebuizen; deze zijn niet geperforeerd en hebben geen omhulling
 • Kale en geperforeerde drainagebuizen; zonder omhulling
 • Geperforeerde drainagebuizen met kokos omhulling
 • Geperforeerde drainagebuizen met PP450 omhulling
 • Geperforeerde drainagebuizen met PP700 omhulling

Zoals u ziet bieden we u drainagebuizen met en zonder omhulling. De tweede variant is vooral geschikt voor gebruik rondom bomen en planten of in zware kleigrond. Drainagebuizen met omhulling kunt u gebruiken voor:

Soort omhulling

Veen- en zandgrond

Alle grondsoorten

Kokos

Ja

Nee

PP450

Ja

Exclusief grond met veel roest (ijzer)

PP700

Ja

Ja

U vindt meer informatie over de verschillende drainagebuis soorten en drainage omhullingen op de blog van onze subshop WitWay.

Drainagebuis aanleggen

Er is een aantal zaken waar u rekening mee moet houden voordat u een drainagebuis gaat aanleggen. We zetten dit hieronder voor u op een rijtje:

 • Wilt u een drainagesysteem met één of meerdere afvoerpunten? Bepaal dit van tevoren.
 • Regenwater kan beter weglopen als uw drainageslangen in een rechte lijn liggen.
 • Zorg ervoor dat u de drainagebuizen waterpas aanlegt, met een afschot richting de afvoer.
 • Als u meerdere drainagebuizen evenwijdig naast elkaar legt, kunt u het beste een afstand tussen de buizen aanhouden van 4 tot 7 meter, in een paardenbak 3 meter.

Heeft u bepaald welk systeem het beste werkt voor uw tuin of landbouwgrond? Dan kunt u de drainagebuis aan gaan leggen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Graaf sleuven van minimaal 60 en maximaal 90 cm diep.
 2. Breng op de bodem van de sleuven een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan.
 3. Op dit laagje komen de drainagebuizen te liggen. Vul de sleuven verder op met van onderen 40 tot 45 cm grof zand of schelpen, van boven 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels).

U kunt ook terecht op de blog van onze subshop WitWay voor meer informatie over het aanleggen van drainage.

Drainage

Drainagebuis systeem

Zoals u eerder hebt kunnen lezen, kunt u kiezen voor een drainagebuis systeem met één of meerdere afvoerpunten. U heeft onder andere de keuze voor een enkelvoudig, samengesteld of visgraat drainagesysteem. De eerste variant bestaat uit meerdere drainagebuizen die elk uitlopen op een afvoerpunt. Bij een samengesteld of visgraat systeem worden de buizen aangesloten aan één drainagebuis met één afvoer. Meer informatie over de verschillende systemen vindt u op de blog van onze subshop WitWay over drainagesystemen. Kies het drainagebuis systeem dat het meest effectief is voor uw terrein en bestel uw drainagemateriaal bij PVCbuis.com. We zorgen voor een snelle levering van uw order!

Drainagebuis kopen

U kunt niet alleen uw drainagebuis kopen bij PVCbuis.com, maar ook handige drainage hulpstukken. Met ons ruime aanbod drainagematerialen kunt u eenvoudig uw complete drainage aanleggen. Bovendien zijn al onze buizen en hulpstukken voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor u zeker weet dat ze voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Uw drainagebuis kopen doet u daarom bij PVCbuis.com. Onze hoogwaardige drainage gaat maar liefst 50 jaar mee!