Drainagebuizen

Als u last heeft van vocht in of op uw bodem of vloer, kunnen drainagebuizen de oplossing zijn. Deze leiden het overtollige vocht naar een vast punt, zoals een verzamelput, een regenton of een ander waterreservoir. Onze drainagebuizen zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben variërende diktes. De verschillende drainage materiaalsoorten zijn toepasbaar in verschillende grondsoorten en hebben dus ook specifieke toepassingen. Dus waar en hoe het vocht zich ook maar ophoopt, met de drainagebuizen van PVC Buis is het overtollig vochtprobleem verleden tijd!

Drainagebuizen plaatsen

Gaat u drainagebuizen plaatsen? Dan moet u letten op de volgende zaken. U moet goed weten hoeveel water u wilt afvoeren: hoe meer water, hoe breder de buis moet zijn. Als u de buis gaat plaatsen, moet u eerst een vlakke sleuf graven om de buis in te leggen voor de optimale werking. Deze moet minstens 60 cm diep zijn maar mag niet dieper komen te liggen dan 90 cm. Voor het beste resultaat kunt u de sleuf aanvullen met grint of drainagedoek. Als er een heel drainagenetwerk ontstaat, mag de afstand tussen twee sleuven niet meer bedragen dan 5 á 6 meter. Als u tijdens het drainagebuizen plaatsen geheel zeker van uw zaak wilt zijn, kunt u bovendien altijd rekenen op onze hoge kwaliteit drainage hulpstukken!

Drainagebuizen kopen

Wilt u drainagebuizen kopen? Dan kunt u deze eenvoudig online bestellen. Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om u van advies te dienen. Bijvoorbeeld over de materiaalsoort die geschikt is voor uw afvoer. U kunt kiezen uit buizen met een kokosomhulsel, dat het zo’n tien jaar volhoudt tot het aan vervanging toe is. Gebruikt u een drainagebuis met een kunststofomhulsel, dan kan deze met gemak vijftig jaar mee! Bezoek voor verdere uitleg over de aanleg van drainage onze website.